Les frases

Ara estic al pati de la UPF i són les 10:50. Ja fa una estoneta que em sortit de classe d’història amb el professor Pich. Avui, per variar, ha deixat anar algunes coses que fan reflexionar. A la classe de 9 a 10 de matí estava explicant la pugna de la successió de Lenin, i després s’ha centrat amb la figura de Iósiv Visariónovich Dzhugachvili, és a dir, Stalin -traducció literal del rus com a home d’acer-. Doncs quan estava parlant de la trajectòria vital d’aquest personatge ha deixat anar una cosa brillant. Ha dit textualment: no confongueu mai l’estratègia amb la tàctica. Quan es parla de d’estratègia ens referim a allò que volem fer, i quan parlem de la tàctica ho fem referint-nos a la manera d’aconseguir-ho. “Tremendo”.
I al cap d’una estona ha afegit referint-se al mateix Stalin: que et considerin un mediocre en política pot resultar molt beneficiós. Que gran. Aquesta afirmació es pot aplicar a tants personatges de la nostra història, que podríem omplir pàgines i pàgines de blocs com aquest.
I per acabar, i recordant una altra cosa que va dir ahir el mateix Pich: Lenin [en el període de la Guerra Civil russa] cobrava el mateix que el més senzill camperol rus, és a dir: res.

LA FRASE: Els homes som dèbils. Víctor Todo

Anuncis

9 pensaments sobre “Les frases

 1. “Uuuui el Pich és tan bo, tan intel·ligent, quines frases que diu, que bé que sonen!”
  Lídia si us plau, no’t deixis encandil·lar per un tio que té el cap ple de conspiracions i que té l’habilitat natural de dir coses que sonen bé i que fan l’impressió que són molt profundes quan en realitat no deixa de ser un professor d’una de les matèries més inútils en el camp del coneixement.

  I que consti que l’estratègia no és només una declaració d’objectius, és precisament on es marquen les línies d’actuació i com s’aconseguiràn els objectius definits. En la ciència militar sí que és cert que hi ha una diferència entre estratègia i tàctica, on tàctica és el camp que s’encarrega dels DETALLS de les línies d’actuació defnindes a l’ESTRTÈGIA. És a dir, afirmar que l’estratègia és una mera declaració d’objectius i que la manera de com arribar a assolir-los es troba només a la tàctica, és una simplificació total. Una simplificació que sona bé, suposo.

 2. Que consti que no tinc res en contra del Pich, però tot s’hauria de qüestionar, encara que soni bé…
  Ah i al final demà hi ha examen de dret amb la Tintó (ella sí que és perfecte, veus? XD)??

 3. Ai Alexis de Toqueville… tres coses:
  1)El Pich, quan ha dit aquestes frases les ha contexualitzat en termes militars i de guerra, per tant en aquest especte li estas donant la raó. Ara bé, la “descontextualització” si es que se’n pot dir així l’he feta jo, perquè m’ha agradat molt la manera com l’ha pronunciat a classe.
  2)i si us plau, fes el favor de no dir mai més que aquesta assignatura és inútil. si a tu no t’agrada d’acord, però no la desprestgis perqùe després de Ciència Política I és la que tinc més ben valorada, i no només pel professor.
  3)No se absolutament res de l’examen de la Tintó, i no em fiquis com exemple aquella estúpida només perquè sap quin és el teu nom. El fet que no es presenti a l’examen demostra una invecilitat i una manca de responsabilitat molt gran.
  Petonets i merci pel comentari!

 4. Et felicito si has descobert la sopa d’all! Però que estratègia i tàctica són coses diferents, és bastant evident, no?

  “Tàctica és l’utilització de tropes pel combat i estratègia la teoria d’utilitzar els combats per a la guerra” deia un teòric militar (Von Causewitz) , en referència a que l’estratègia és una planificació a nivell superior que la tàctica.

  Tàctica i estratègia no són sinònims en gairebé cap context.

  Són planificacions a diferents nivells.

 5. Josep –txutxo-: doncs mira, segurament tu ho tens tant clar pel tema del futbol i pel fet de ser entrenador, però en el meu cas mai m’havia parat a pensar amb la diferencia que hi havia entre els dos conceptes! En tot cas per això hi ha el meu professor d’història per fer-me veure les coses tal i com són! Petons

 6. Lidias, la història, no només com a assignatura, però com a branca del “coneixement” és inútil, és a dir, no es pot utilitzar a la pràctica… És simple coneixement que si t’interessa agafes un llibre i t’ho lleigeixes durant el teu temps lliure.

  No pots forçar als estudiants a estar “estudiant” història des de 7è fins al final de la carrera. El munt d’hores que s’han perdut parlant sobre diferents teories marxistes de boca de hippies reciclats. I que consti que això passa tant a Europa com a Estats Units.

  No hi ha una història “objectiva”. Tota història es mira des d’unes lents determinades (quasi sempre esquerranoses) i serveix només per endoctrinar als estudiants.

  I, per cert, dubto molt que fos culpa de la Tinto no presentar-se el dilluns i estic segur que el seu examen estarà molt més ben controlat que el de la Mrs Knife. La Tinto és una excel·lent professional, com també ho és la Neus.

 7. jajajajajajajajajaja quina gràcia!! Estic completament d’acord amb tu, Lídia, el Pich és un dels millors (Requejo forever!)! I les frases són totals, i l’entonació encara més! Ens trenca en dos! A l’Alex no li hem de fer cas perquè només adora les professores que no saben donar classe, que somriuen tota l’estona i que saben el seu nom (véase Tintó-us deixo penjats a les 9 del matí). Ara, la Neus sí que era divina. Per cert, molt maco això que fiquis una frase del meu nòvio (jaja) com a final, i a sobre que hagi de ser aquesta! :P:P ostia a més ja sé per què (i per qui) la deu haver dit! Hauries d’haver vingut a dinar a casa del Jordi Lluís, ha estat molt bé! Un petonet nena! T’estimo!

  Tens una cosa pendent…

 8. Irene: merci pels teus comentaris i per donar fe de que si un professor m’agrada no és per qualsevol cosa. Requejo i Pich forever!!! Ens haurem de fer xapes amb els seus noms eh? ;)
  Alex: et sona en N. Gregory Mankiw? Sí, aquell famos professor neoliberal que publica llibres com ara el de “Principios de la Economía”, i que es un pamflet més contundent que le País o el Punt. I això no és adoctrinar als estudiants?
  Està clar que cada un defensa allò que el beneficia, i critica allò que menys li agrada -també m’hi incloc a mi, està clar-.
  Fins dema!
  ptons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s