Hiroshima

Ahir vaig veure amb alguns dels meus companys de Ciències Polítiques i de l’Administració un documental que parlava sobre la primera bomba atòmica de la història de la humanitat que es va llançar sobre la població civil . Estic parlant, com tots suposareu correctament, de la bomba que va arrasar la ciutat japonesa d’Hiroshima.
Em va semblar impressionant que una cosa com aquelles pugés haver succeït a la realitat, i el més sorprenent és que només han passat 60 anys d’aquella catàstrofe. Ara no vull posar-me a discutir sobre la necessitat o no del llançament de la bomba –perquè aquesta feina la tinc per divendres amb el treball d’història– però no em deixa de sobtar que allò que semblava una pel·lícula de ciència ficció no estava projectada a una sala de cinema, sinó a un seminari d’Història Política i Social Contemporània II, a la facultat.

Realment, la humanitat ha demostrat que pot arribar a ser tant brillant com decebedora.

LA FRASE: “Gorge W. Bush em feia menys por quan bebia que quan ara diu que llegeix la biblia.” Josep Pich

Anuncis

7 pensaments sobre “Hiroshima

 1. No, esclar, és millor que els Estats Units no s’hi haguéssin implicat, Frau Peleja. Mira, en aquells anys, al contrari que passa ara amb Irak, atacar tenia sentit pq tot el món en depenia. Jausé que entre els comunistes (dels quals el Pich n’és el rei) ja’us ‘nava bé tenir règims dicatorials per aqui i per allà (al cap i a la fi les dicatdures i el socialisme ténen la mateixa base), però Estats Units tenia el deure d’acabar amb aquesta epidèmia i retornar la llibertat al planeta. La bomba atòmica va cumplir aquest objectiu molt eficientment.

 2. Potser si el compamy albrock hagués viscut innocentment en una vila pròxima a Hiroshima encara estaria més satisfet amb l’atac dels EEUU. Realment decebedor.
  Tant liberalsme, tant pro americanisme, tant despreci dels sistemes comunistes… per tal que el govern real dels països passi a ser de les empreses energètiques, constructores i financeres, per governar tant sols sota les lleis del mercat. No sé qui és més dèspota, els dictadors personalistes de la història o les empreses constructores, armamentísitiques i financeres que obliguen als EEUU a entrar a Iraq,o a qualsevol lloc del món on hi hagi una inversió rendible en petrodòlars. Clar, pobrets esclaus del comunisme que viuen sota els governs asfixiants comunistes, és que el sistema capitalsta ampara a tots i cadascun dels seus ciutadans. Patètic.

 3. Si alguna cosa, el liberalisme fa que el govern tingui menys poder i per tant els “interessos de les malvades corporacions” (que n’hi ha a tot arreu) poguin aconseguir menys-.

  I josep, és igual si les empreses aquestes que tant odies (que per cert creen llocs de treball, fent així que creixi l’economia i ergo que hi hagi més consumidors per les vaques i el vi del Priorat, augmentant aixi el teu nivell de vida personal…) tenen certs interessos o no. El cas és que totes les guerres en les quals Amèrica ha participat estaven justificades (amb l’excepció d’Iraq, potser, on l’idealisme neo-conservador de portar democràcies al món ens ha fet perdre el realisme) i si a més les empreses americanes n’han fet negoci, què més vols.

  És interessant veure com els comunistes sempre separeu les empreses dels ciutadans… mai s’us acut que vosaltres també podrieu acabar dirigint una empresa en comptes de ser funcionari?

 4. Bueno, ja estic veient una petita confrontació ideològica -que no dic pas que sigui dolenta- però a banda d’aixo m’agradaria puntualitzar algunes coses:
  1) Alex: En Josep no és comunista.
  (Tutxo, pq ho entenguis: per l’Alex tot el que està a l’esquerra seva és comunista, és a dir: absolutament tothom)
  2) Tutxo: Quan diu això de “vaques del Priorat” fa referència a l’agriculura, però té una mania especial per això de les vaques -es pensa que mun pare te una granja a capçanes-
  3) Alex: el Josep és una de les persones amb mes iniciativa empresarial i personal que conec, per tant, no cal que diguis això de funcionari,ja que a no ser que canviin molt les coses, no ho pensa pas ser.
  4) Ara bé, he de dir que estic molt més d’acord amb el Txutxo que amb l’Alex en aquest cas d’Hiroshima. Hi ha coses que són imperdonables.

  finalment agraïr l’interès que a despertat aquest article. em feu feliç!
  Ptons

 5. Dius: “el liberalisme fa que el govern tingui menys poder i per tant els “interessos de les malvades corporacions” . Llàstima que no votem les empreses que volem que mos governin, si no q votem els partits que mos governaran.

  I aquetes empreses que tant odio, si enlloc de fer diners (i llocs de treball) a costa de la construcció-demolició, crèdits-pobresa, ho fessin amb finalitats legítimes (q no humanitàries) potser no farien tants diners, però clar, primer els diners i després lo demés. Correcte…

  Per què els salvadors del planeta que tant es preocupen de la llibertat i la justícia mundial només intervenen on treuran diners?? Pq no es fiquen als conflictes centre africans on guerres ètniques i demés despropòsits sumen desenes de morts setmana rere setmana? Potser m’oblidava que la guerra és la millor inversió, i si es fora de casa, més fàcil. Que no et cal embrutar-te les mans.

  Treballar per empreses, crear empreses amb interessos econòmics és una cosa. Enriquir-se desgraciant a qui de per si ja té poc, una altra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s