Especialment productiu

Ahir diumenge, tenint en compte que em vaig despertar amb una ressaca de les més importats a quarts de cinc de la tarda, va ser un dia especialment productiu:

1. Finalització del llibre d’Orwell, 1984.

Reflexió número 1: una de les obres que s’han de recomanar. Ens explica clarament la gran facilitat en la que podem ser manipulats els éssers humans.

Recomanació número 1: especial atenció en el capítol VIII de la segona part i en el capítol III de la 3a part. Molt bona lectura de la història per poder entendre la societat actual en la primera part, i espectacular descripció de la realitat d’aquell món imaginari en la segona.

LA FRASE: “La fatiga de la cèl·lula implica el vigor de l’organisme. O és que et mors, quan et talles les ungles?” Capítol III, 3a part.

EL FRAGMENT: “El Partit busca el poder només en benefici propi. No ens interessa el bé dels altres, només ens interessa el poder. […] Som diferents de totes les oligarquies del passat perquè nosaltres sabem què estem fent. Tots els altres, fins i tot els qui s’assemblaven a nosaltres, eren covards i hipòcrites. Els nazis alemanys i els comunistes russos van acostar-se a nosaltres en els mètodes, però mai no van tenir prou coratge per reconèixer les seves motivacions. […] Nosaltres no som així. Sabem que ningú no arreplega el poder amb la intenció d’abandonar-lo. El poder no és un mitjà, és el fi. No s’estableix una dictadura amb la intenció de salvaguardar la revolució: es fa una revolució amb la intenció d’establir la dictadura. L’objecte de la persecució és la mateixa persecució. L’objecte de la tortura és la mateixa tortura. L’objecte del poder és el mateix poder”. […] Capítol III, 3a part.

LA CONVERSA:

–Com és pot refermar un home el poder sobre un altre?

–Fent-lo patir –va dir.

–Exactament. Fent-lo patir. Amb l’obediència no n’hi ha prou. Mentre no pateixi, com pots estar segur que està obeint la teva voluntat i no pas la seva? El poder existeix infligint el dolor i la humiliació. El poder existeix esmicolant les ments humanes i posant els trossets junts una altra vegada perquè formin formes noves segons la nostra voluntat”. […] Capítol III, 3a part.

2. Sopar a Cambrils

Reflexió número 2: Ahir vaig descobrir que els “xipirons” tenen gust a peix, que la sorra de la platja de nit s’enganxa de la mateixa manera als peus però que l’aigua del mar està calenta.

D’altra banda, també vaig poder sentir que passar una nit amb una de les persones que t’estimes més en aquest món és de les millors coses que pots fer.

Recomanació número 2: Viña Esmeralda. Per sopar la paella no és una mala idea, estant a Cambrils, és clar.LA FRASE: “Tenim paletes nous, però de joves ni un: tots desdentegats, calvos i panxuts.” NÚRIA CABRÉ

LA CANÇÓ: Nocturne, Op.27 No.2 de Frédéric Chopin.

Anuncis

4 pensaments sobre “Especialment productiu

 1. Hola
  Ja que t’ha agradat 1984, et recomanaré un llibre… que no hi té res a veure (!) O potser sí…
  En tot cas, jo m’acabo de llegir “Incerta Glòria”, i l’he trobat esplèndid, una autèntica obra mestre de la literatura catalana, i un llibre que explica la realitat de la guerra civil, crua i dura. Ningú no hi queda ben parat.
  Incerta Glòria, de Joan Sales. L’acaben de reeditar o sigui que el trobaràs fàcilment. Una petita gran (és un llibre llarg) joia.

 2. Hola Lídia,
  jo et recomanaré Homage to Catalonia de l’Orwell. És un llibre que explica les lluites internes en el bàndol republicà durant la guerra i que és molt interessant. Land and Freedom de Ken Loach està basada en aquest llibre, també és molt recomanable la pel·lícula.
  Salut

 3. Doncs merci Jordi, aquest d’Eric Blair també me l’han recomanat algunes vegades. El de Land and Freedom no me n’havien parlat però.
  Merci de totes maneres!

 4. Land and fredom és la pel·lícula (Tierra y libertad) basada en el llibre d’Orwell, l’aconsello molt perquè està filmada d’una manera molt especial, és més que recomanable veure els extres sobre el making off.
  Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s