Individualisme

Definit per el DIEC2 com a teoria que fa de l’individu el fonament de la societat, que dóna la màxima importància als drets individuals, que sosté la independència política i econòmica de l’individu, una servidora considera l’individualisme una de les fites més rellevants –per no dir la més rellevant– que ha assolit l’ésser humà des dels inicis de la seva historia.

Així doncs, i desmarcant-me conscientment d’un discurs purament ideològic, polític i/o econòmic, es pretén fer constar que, malgrat les interconnexions en les quals puguem viure totes les persones –algunes més fortes que d’altres, per tant, amb una dependència més o menys forta segons el cas–, cap individu, ni molt menys el seu estat d’ànim, ha d’estar sotmès i/o dependent, sota cap pretext, a la voluntat de tercers: cap persona es pot convertir en l’amo i senyor dels nostres pensaments, dels nostres somnis, de les nostres il·lusions, de la nostra l’ànima. A no ser així ens convertim en simples esclaus, éssers dependents d’una voluntat aliena –conscient o inconscient en els seus fins– i per tant, mancada de qualsevol llibertat per desenvolupar-nos com a individus lliures.

EL FRAGMENT: “El goig de la hipocresia; però entenguem-nos: la hipocresia total. Hi ha qui és hipòcrita quan practica la virtut i sincer quan practica el vici, quan es tracta de ser-ho sempre, de viure sempre la vida doble.JOAN SALES, Incerta Gloria. pàgina 203; capítol VI de la primera part.


LA CANÇÓ: “Emperor” Piano Concerto – III. Rondo. Allegro, de Ludwig Van Beethoven

Anuncis

3 pensaments sobre “Individualisme

 1. Ai que et comença a aflorar un veta liberal. Vigila: no hi ha res més agosarat a Catalunya que estar tocat pel nacionalisme i el liberalisme a la vegada.
  Hauries de tenir prou pena havent nascut catalana.

 2. Dessmond,

  no hem diguis això de “que et comença a aflorar una veta liberal”!! que els amics em mataràn: em diuen que acabaré votant a CDC… hehehe.
  Fora bromes: amb això que dius de que “és agosarat ser liberal a Catalunya” estic d’acord amb tu: l’establishment català és socialista per excel·lència.
  Jo, em vaig sorprendre moltíssm, a l’arribar a la facultat, que hi podia haver liberals que tinguessin 20 anys. Mira com han canviat les coses: fins i tot jo faig articles on ressalto la idea de l’individualisme… ;)

  Bon dia de festa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s