Barbeta, «chapeau»

Avui m’he llevat una mica més tard de l’habitual per anar a classe, i de passada he pogut escoltar el debat del programa del Cuní, mentre esmorzava.

S’estava discutint el de sempre: que malament que va el país, quins polítics més inútils que tenim, etc. Ja us dic: el de sempre.

Ara bé, un dels tertulians era en Jordi Barbeta (ui sí, el dimoni sense cua que fa unes cròniques demagògiques més no poder al diari espanyolista-liberal-conservador editat a la capital catalana però l’únic que en té de català són les cròniques castelleres.); doncs això, que en Barbeta estava a la taula, i parlant sobre la no publicació de les balances fiscals a Catalunya, ha dit una cosa que m’ha semblat de les més interessants que s’han dit últimament:

Ha apuntat que la no publicació de les balances no rau en el fet que és demostri que Catalunya paga molt i rep poc en relació a altres zones d’Espanya; això és irrellevant. Ens dirien doncs: “ah d’acord, pagueu més. I què?” I continuarien fent el mateix com fins ara; sinó la importància rau en el fet implícit que porta l’acte de la publicació en entendre Catalunya com un territori que existeix, real i no teòric –aquest és exactament l’argument de C’s i del PP per defensar la distribució actual de la riquesa entre els diferents territoris: qui rep són les persones, no les zones administratives. Véase Vidal-Quadras a 8TV– i del fet aquest del reconeixement territorial a l’assoliment de la sobirania plena, hi va un pas.

Chapeau.LA CANÇÓ: Concerto Brandebourgeois N°3 En Sol Majeur, BWV 1048 (Allegro), de Jean-Sébastien Bach.

LA FRASE: “Social-liberal? Això és com intel·ligència i militar.” BERNAT BOMBÍ

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s