Actualitzacions necessàries

«Declaració de principis»

LÍDIA PELEJÀ I BARCELÓ.

CAPÇANES, al PRIORAT. CATALUNYA.

Sóc dona, catalana, nacionalista i independentista. D’esquerres -però sense dogmatismes-; social-liberal, si ho prefereixen. M’agrada: escoltar música, llegir, discutir, i estar amb els amics a un bar omplint la taula de cerveses; i que aquestes siguin Moritz. Odio: que per la meva condició de dona la gent utilitzi el meu bloc per intencions allunyades del debat que s’hi pretén generar. ¿Més clar? absteniu-se de tirar la canya. Per cert, també odio que m’ignorin.

LA CANÇÓ: Godalni Kvartet V D-Duru, Op.64, St.5, “Skrjancek” – Menuet-Allegretto, de Franz Joseph Haydn,

Anuncis

20 pensaments sobre “Actualitzacions necessàries

 1. Opino com el company Carol. No obstant, Lídia, per què actualitzar-te si ja ningú et “tira la canya”. Ho hauries d’haver fet quan encara podies, com a mètode preventiu, i no com a bàlsam per repel·lar els mosquits, les feres ferotges. M’explico?

  Un petó

 2. Lídia,
  Com que estic lluny de la teva “colla”, potser no sé llegir en clau el que has escrit i no puc opinar massa ni deduir el teu objectiu en escriure-ho, però ben bé t’asseguro que escrius coses molts intel•ligents, molt ponderades, i gens dogmàtiques. També normalment expresses molta sensibilitat.
  Dit això si que em permeto dubtar de part de la teva autodefinició. Com soc realment? Com em veuen? Com em veig? Ho dic per això de les esquerres. Seia un debat molt llarg, ahir gairebé de matinada discutia això de ser o no d’esquerres. Els teus escrits no reflecteixen en absolut que siguis d’esquerres, si més no en el sentit clàssic de la paraula. Jove i progressista, si, jove és un fet objectiu i progressista m’ho sembles. A més avui dia sona horrible dir: soc de dretes, no? Ah, suposo que deduiràs que jo no soc de dretes. Aquí si que fets i no paraules.
  Per cert, em va semblar identificar-te a la presentació del llibre del Tremosa, fa uns dies a Econòmiques de la UB, però com que les “fotos bloc” són tan poc clares i a més entre les dotacions amb què la mare naturalesa em va obsequiar no entra la intel•ligència espacial, em costa molt associar les cares de les fotografies a les de les persones reals. Curiós això de les intel•ligències múltiples.

 3. Sí, estic d’acord amb el que diu el senyor Canela. “d’esquerres”? Home, aviam, per mi sí que ho ets, evidentment, però també ho és el Mas. Suposo que depèn de l’òptica des d’on tu mires. Tal com està el panaroma polític del país (tots els partits situats a l’esquerra), la definició esuqrrea-dreta canvia. I tu ja no ets tan ignorant com quan t’autoproclamaves d’esquerres i et quedaves tant ampla. En el panaroma català, tu ja no entres dins de “les esquerres”, però tranquila en el meu món tu segueixes sent comunista. hahaha.

 4. Guillem Carol,
  si, aquesta setmana que tot just acabem serà la de les refundacions.

  Maiol Sanaüja,
  precisament per això ho faig, Maiol: “com a mètode preventiu”.

  Enric Canela,
  gràcies per les teves consideracions vers a mi, primer de tot.
  En tot cas, i pel que dius sobre ser o no ser d’esquerres és clar, tot és discutible. Però en tot cas, avui també estava pensant sobre això que dius.
  Si ser d’esquerres és defensar els interessos dels més necessitats, és a dir, considerar del tot necessària la redistribució de la riquesa, doncs radicalment sí: sóc d’esquerres.
  Ara bé, també crec i defenso la meritocràcia, la cultura de l’esforç, la propietat privada i la iniciativa privada.
  No sé, sóc una cosa una mica extranya… suposo que per això escric social-liberal
  ah, i pel que fa a això de la presentació del Tremosa, ho recordes malament, no hi vaig poder anar perquè tenia pràctiques de cotxe, em sembla recordar.
  I gràcies per la reflexió!

  Albrock,

  vaya un estás fet, tu… hehehe
  Mira que m’has dit:
  1)” tu ja no ets tan ignorant com […]”
  2) “en el meu món tu segueixes sent comunista”

  gràcies alex, jo també t’estimo.
  XD

  Bona reflexió, la teva també!

  salutacions pels quatre!

 5. Lídia,
  Ja he dit que les cares no les capto bé. Sort que no et vaig saludar, que hauria pensat… on va aquest…
  Això de l’esquerra i la dreta és una històiria. I tant que redistribuir la riquesa és d’esquerra, però estar a favor de la inciatiova privada és de dretes, diuen, no? El problema és que avui tot es barreja. Burges d’esquerra ja no és una contradicció. Jo no et conec més que per aquest bloc i he fet una consideració atrevida.
  Si suposo que el que sembles és una barreja de socialdemòcrta – liberal, però en jove. El tema és mantenir-ho, molta gent amb l’edat s’anquilosa i no accepta el canvi com una cosa positiva, té por. I això és conservadurisme. Bé són les definicions que em faig. Tu d’aquesta teoria segur que em donaries un bany. A Química no l’estudiàvem.

 6. Sé que potser res té a veure amb el comentari del teu blog i que, de ben segur, no em coneixeràs, però el meu primer cognom és identic al teu (PELEJÀ), i estic molt interessada en ampliar una mica la història sobre ell. Sé que es tarragoní i que molt abunda pel Priorat, en concret Capçanes, un poble preciòs en el que he passat grans estius. Tú pots dir-me gaire més? Aquest és el meu correu: al_andalus.mth@hotmail.com ¡MOLTES GRACIES!

 7. Lidia fa un temps que patia per la teva deriva noeconservadora. Però des del sopar amb el senyor Colomines estic més tranquil. Continues tant “sectaria” com qualsevol que estima el país i sap què li convé: Independència i Esquerra.
  Apa salut!

 8. Maiol Sanaüja,

  si, com ja t’he dit m’agaden molt les papallones, concretament una; d’abelles n’hi ha més que de papallones, i de mosquits n’hi ha infinists.

  Enric Canela,
  M’ha agradat això que dius sobre “Burges d’esquerra ja no és una contradicció”. I tant! només cal mirar els simpatitzans/militants de les JERC o Esquerra verda. La gran majoria -ep! que no tots- són de classe mitja-alta. sort que en tenen, no?
  D’altra banda sí, això que dius sobre el conservadurisme és important. Hi ha gent que s’autoproclama d’esquerres i és del més inmobilista.

  Ànonim,
  m’alegro que el meu cognom sigui usat. Així farem entre tots que quan vagis a un hospital no se’t quedin amb cara de “eing?” cada vegada que el pronuncies, per exemple.

  Pere,
  ets l’idol, de debò. XD
  No se pq em dius sectaria…. hehe
  Allí erets tu qui buscaves punts de consens amb en Colomines. Flipa!
  no et podré dir mai més sectari. XD
  Segurament devia ser perquè eres a “casa” i t’havies de comportar…
  ;)

  Salut a tots, vaig a sopar!

 9. Què és això de social-liberal?. Per prevenir-te de qualsevol etiqueta “neo”?.
  També són social-cristians els d’Unió. I no et veig massa en aquesta línia.
  Per a qui és aquest avís per a navegants?

 10. uf… quin lío de temes…
  bé, només un petit apunt tema esquerres, dretes i bla bla bla.
  Només perquè hi pensis, o hi penseu els de la teva colla: després de bastants anys d’anar pel món i de militar (implicar-me), he arribat a la conclusió que les etiquetes són fatals. Dius una cosa així com “si preocupar-se per la gent que té menys és ser d’esquerres, sóc d’esquerres”. Per què no canviar l’enfoc? quines polítiques afavoreixen més gent, permeten generar riquesa, que més gent en gaudeixi i que permeti progressar? I quines, a més, ho fan compatible amb la llibertat individual i col·lectiva? Hi ha gent que es passa la vida preocupada… i no fa res, i gràcies a Déu que no fa res o pot fer res perquè si no ves a saber on acabaríem tots.
  Tots hem de trobar el nostre camí. El que lamento és quan veig algun xavalet d’aquests que es fot una etiqueta i “compra” tota la ideologia, look i way of life…

 11. Dessmond,

  no vull prevenir-me de cap etiqueta, més que res perquè gran part -per no dir gairebé tots els meus lectors- són liberals, i si més no pròxims al liberalisme. No m’he justifcar per res. Es mes, els meus amics comunistes ja fa temps que hem diuen neoliberal XD hehe

  Elies,
  molt intel·ligent el que dius: és això el que hem de discutir: el benestar i la justicia de les perones. La resta és debat estèril.

  Salutacions!

 12. Hola Lídia,

  És divertida aquesta refundació que has fet en la teva declaració de principis.

  Algunes consideracions:

  – Com a dada històrica cal dir que el terme social liberal, o socialisme liberal, va ser ideat a la Itàlia de la dictadura per uns quants joves de la Resistència en torn del moviment ” Giustizia e Libertà”, amb Carlo Rosselli com a ideòleg, i que seria el gèrmen del Partito d’Azzione, partit de centre-esquerra laic de després de la II Guerra Mundial. Més info: Wikipedia, versió italiana.

  – En aquesta etiqueta que pot ser a voltes contradictòria, m’hi sento jo mateix molt còmode.

  – Bona tria en la cervesa.

  – Quina sort que tens, el meu bloc mai l’ha utilitzat ningú amb intencions obscures…

  sort en aquest aggiornamento!

 13. Joan Safont,

  1) gràcies per les dades històriques, no les coneixia!

  2)amb això de la comoditat, ja en som dos.

  3)Motitz no és de les més bones, però és catalana! Mai de la vida San Miguel. De la Damm salvo la Xibeca…hehe

  4) intencions obscures tampoc, el que passa és que ralla això tenir un bloc i ser dona, i haver de justificar-me més que si no ho fos.

  Merci pel comentari!

  jordi Molinera,
  això de ser sectari és el millor que hi ha. En Pere no para de dir-m’ho! ;)

  Salutacions als dos!

 14. Sóc dona, catalana, nacionalista i independentista. FINS AQUÍ ANEM BÉ. D’esquerres -però sense dogmatismes- LÍDIA: AQUÍ JA NO! social-liberal, si ho prefereixen. QUE NO SAPS QUÈ COLLONS ETS TU QUÈ HAS DE DIR “SI HO PREFEREIXEN”. M’agrada: escoltar música, llegir, discutir, i estar amb els amics a un bar omplint la taula de cerveses; i que aquestes siguin Moritz ETS UNA PUEBLERINA I PROVINCIANA. Odio: que per la meva condició de dona la gent utilitzi el meu bloc per intencions allunyades del debat que s’hi pretén generar.MIRA JA HA SORTIT LA TOP MODEL. UI, D’AQUÍ A LA CIBELES O A NYC. ¿Més clar? SÍ GRÀCIES. absteniu-se de tirar la canya. SEGURAMENT PERQUÈ NO PESCARIEM CAP RAP. SINÓ UNA SARDINA. Per cert, també odio que m’ignorin. VOLS DIR?

 15. aquest comentari ha estat escrit pel GuillemCarol.cat en presència de la Lídia P-E-L-E-J-À. que en cap moment ha mostrat la més mínima indignació. Sinó que ha dit: ” je-je-je. Guillem pillaràs je-je-je”.

  Això sí: aquest segon comentari el faig després de que la subjecte en qüestió m’agredís en una classe de dret local amb una ampolla i seguint una tortura mental ( totalment estudiada)

 16. quin parell… perquè després diguin que volen benestar social i justícia… aix aix xDDD

  PS: Ets sectària amb tot? Ho dic perquè les papallones no sabrien comprendre el significat d’aquesta paraula :P jajajajaja

 17. Guillem Carol: amic dels seus amics -o això diu ell-,

  d’aquesta manera s’aproven les assignatures, és clar! ;)
  Ah, i res d’agressions sense fonament: el teu portatil VAIO és meu en el moement que jo ho decideixo.
  XD

  Maiol Sanaüja,

  ja veus com està el pati… hehehe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s