Al 25è Congrés Nacional d’ERC (I)

A les 12:30 i després d’un matí de cafès, pastes, converses, anar i venir de gent per tot arreu i llargues esperes, finalment ens decidim a entrar a la segona tanda de portes obertes a no militants –la primera, la del fins ara President d’ERC, Carod-Rovira; Res de nou: defensa aferrissada del continuisme al govern, discurs amb molt bona estructura i molt ben exposat ; és sens dubte el millor orador d’Esquerra Republicana de Catalunya–.

I a les 12:40, i després de posicionar-nos dalt a l’escenari, a la banda esquerra i d’amagat de l’auditori, Anna Simó passa ha presentar, des de la mesa del Congrés, les diferents associacions invitades a l’esdeveniment. Fins aquí tot normal. Ara bé, en el moment de presentar Miquel Iceta en representació del PSC, la cosa puja de to de manera aclaparadora: xiulets per part de tot l’auditori. Segons després, i després que Simó faci callar el borrombori, presenta a David Madí i una altra tongada de xiulets i crits. El PP ni dir-ho.

Primera conclusió: els militants d’ERC tenen un problema: els desperta el mateix rebuig Miquel Iceta que David Madí. El mateix rebuig PSC que CiU. En fi.

Després d’uns minuts de més calma, Simó passa a presentar els dos Joans electes, i Ridao puja a l’escenari i comença a articular el seu discurs.

Conclusió segona: em sembla d’un absolut cinisme votar com a militant d’un partit un secretari General que ha encapçalat una llista que ha aconseguit el brillant resultat de menys 350.000 vots en unes eleccions. I dic cinisme com a mínim.

Ridao, en el seu discurs ha apuntat “els grans avenços” d’Esquerra al govern, però el més curiós és la seva justificació de pèrdua recent de militants al principat: n’hem guanyat molts a les Illes i País Valencià –sembla que el flamant Secretari General d’Esquerra no coneix el concepte de fidelització del militant–.

I finalment, després de la intervenció de Ridao passa al faristol Joan Puigcercós, nou president d’Esquerra. –desperta uns poc càlids aplaudiments d’entre en públic, en relació als del final de discurs de Carod–, i Puigcercós en el seu discurs fa una primera al·lusió a la seva trajectòria a les JERC, com a representant de la federació territorial a Girona, com a regidor, diputat a Barcelona i a Madrid. Finalment, agraeix la confiança en ser elegit President del partit.

Així, i després d’aquesta última intervenció es passa a una votació a porta tancada i finalment es dona per tancada la sessió de matí al 25è Congrés Nacional d’Esquerra.

A la tarda comença la partida.

Anuncis

2 pensaments sobre “Al 25è Congrés Nacional d’ERC (I)

 1. Ei Lídia!

  Avui unes petites discrepàncies si m’ho permets..

  Carod (deixant de banda el que digui) és un bon orador, estic d’acord, però hi ha un altre militant a ERC que tot i no tenir la seva retòrica crec que pot aixecar més les masses ja que trasmet sentiments i coses que ningú pot fer-ho. Crec que ja saps de qui parlo.. Durant el Congrés, quan ha decidit r.cat retirar l’esmena ell ha parlat i ha estat molt brutal, gairebé m’emociono. Amb el seu posat sardònic ha senyalat amb el dit (i jo crec que una mica emocionat) dient: “El partit és de tots i no d’alguns” i ” Jo sóc independentista. Ho teniu tots clar? Ho teniu tots clar!?” IMPRESSIONANT.

  L’altra discrepància, i no et molesto més, és que considero que tenir el mateix rebuig pel PSC i per CiU no és un problema. Alhora de la veritat, els dos, quan cal retallar un estatut es posen d’acord. Si un és lleig l’altre ho és igual o més.

  Salut i independència!

 2. Penso en els mateixos termes que tu.
  Com poden elegir un Secretari General que ha fracassat estrepitosament en les últimes eleccions celebrades?
  És bo que dins Esquerra hi hagi un corrent crític que espavili al partit del somni tripartit en el que porten instal·lats durant 5 anys.
  D’altra banda, també és dolent pel partit les discrepàncies i diferències evidents entre corrents.
  Depèn de com ho gestionin, aquesta situació serà positiva o molt negativa per ERC. Però veient com gestionen un tripartit que no s’aguanta per enlloc ja m’és suficient…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s