Hijab i el “progressisme” occidental

Llegeixo a La Vanguardia un article de la molt admirada Pilar Rahola on explica una de les coses que, a pesar de la seva lògica i sentit comú inqüestionable, encara s’han de posar sobre la taula. Em refereixo als esdeveniments succeïts a l’Afganistan aquests darrers mesos on, tal i com diu Rahola, “el líder pastún con más credibilidad en la zona, Hamid Karzai, presidente de Afganistán, ha cedido ante las presiones y ha aprobado un nuevo código de familia para los chiíes, que aún no ha sido publicado, pero cuyo redactado se conoce: permite la violación de la mujer en el matrimonio, aprueba implícitamente las bodas infantiles y establece que las mujeres deben tener el permiso de maridos o padres para estudiar, ir al médico o trabajar.”

Bé doncs el cas és que Rahola en el mateix article fa conèixer l’existència d’un vídeoespectacular, segons ella– on es mostra la crema d’un hijab en mans d’una escriptora noruega d’origen musulmà, Sara Azmed Rasmussen, la qual denuncia l’estat de completa deixadesa que tenen les organitzacions feministes dels països occidentals –a les quals no els falta temps per fer cartells de repulsa contra Israel– però que no fan cap costat a dones que com Rasmussen lluiten per la plena igualtat entre els drets de l’home i la dona.

I finalment Rahola conclou dient: “Y en el caso de muchos colectivos feministas, el lío mental respecto al islam es tan considerable que consideran solidario el “respeto a las costumbres musulmanas”: aceptan como costumbre lo que es pura y bárbara opresión de la mujer. Algún día, estas mujeres conquistarán su libertad. Cuando lo hagan, mirarán a Occidente y nos acusarán de abandono, complicidad y traición. Y tendrán toda la razón.”

I si aquesta és la manera d’entendre el progressisme per alguns grups feministes, anem bé, molt bé.

LA CANÇÓ: Plug in baby, de Muse.

Anuncis

4 pensaments sobre “Hijab i el “progressisme” occidental

  1. Certament, el que hem d’aguantar! Aquí hi ha molt de “progre de palestina” que, per criticar l’estat d’Israel -que Déu n’hi do com se les gasten- s’enrolen a solidaritzar-se amb Palestina sense pensar que allà, com a bon país musulmà ni es garanteixen els drets de la dona, ni dels homosexuals, etc.

  2. M’agrada l’entrada i comparteixo bona part del que dius, menys les lloances a la Rahola, és clar. D’altra banda, tu que pots, quan faràs una entrada sobre la depilació?
    Per cert, Palestina no és un paít musulmà, malgrat en una petita part mani Hamas, a veure si ens informem una mica més. Per exercir la crítica, cal conèixer la realitat, no només els rumors, Josep.

  3. Jordi, Palestina no està governada per Hamas? Bé, estrictament parlant, només ho està la Franja de Gaza. Però tots sabem que Al-Fatah ja no hi pinta res i que la totalitat del territori està sota el control de grups terroristes com Hamas, Hezbollah i la Jihad Islàmica, a més de petits grupuscles que actuen de manera més o menys autònoma i que no se subordinen a cap autoritat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s