El millor del cas Pretòria

I el que és extremadament greu de tot plegat no és ni que el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, ni que un ex-conseller de la Generalitat de Catalunya, ni que un alt assessor del Govern de Pujol durant els anys 90, o que un ex-Diputat del Parlament de Catalunya hagin estat detinguts per un presumpte cas de corrupció immobiliària; això fins i tot em podria –en termes pràctics– resultar secundari. El que em sembla extremadament indecent és que la Sindicatura de Comptes de Catalunya l’any  2007 literalment apuntés en un informe de fiscalització (el 7/2007, relatiu a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, exercici 2003), referent a les inversions reals i el seu finançament, “15) Control d’expedients de contractació d’obres”, a  la pàgina 86 d’aquest informe –el qual, per cert, m’agradaria saber què ha costat a tots els contribuents– diu:

“en la revisió efectuada, s’observen nombroses irregularitats que posen de manifest greus mancances en l’elaboració, comptabilització i control dels expedients d’obres. Es recomana l’establiment dels sistemes de control necessaris que garanteixin l’adequat compliment de la normativa vigent.”

I amb més collons, per parlar clar, la Sindicatura va informar al Parlament d’això, però curiosament cap formació política va considerar oportú debatre. I saben què és el millor de tot? Que ha de venir un jutge espanyol a fer-nos la feina. Doncs això: Gràcies, Espanya.

LA CANÇÓ: Mala vida, de Gogol Bordello.

Anuncis

4 pensaments sobre “El millor del cas Pretòria

 1. Hi ha tres solucions possibles davant d’això:
  – abolir la Sindicatura de Comptes, ja que, aparentment, ningú no pren seriosament els seus treballs.
  – abolir les lleis anti-corrupció, de manera que ja no hi hagi mai més cap delicte de corrupció.
  – abolir qualsevol paper de les administracions en la vida real o, més senzillament, abolir les administracions.

  Hi ha altres solucions, és clar, més moderades, però no són solucions, són pedaços.

 2. Doncs jo dono gràcies al Garzón, que sembla ser la única persona del nostre país i del estat compartit que es pren la justicia seriosament. Catalunya en part és un país de benestants que no volen baixar de la poltrona, i Espanya un república bananera.

  Llavors els d’aquí culparan de tot a Espanya com sempre, mentre riuen sopant amb els dels partits estatalistes, o bé comparteixen beneficis de corrupció amb el PSOE o el PP.

  Vergonyós, senzillament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s