Rahola i La República Islàmica d’Espanya, notes a peu de pàgina

La República Islàmica d’Espanya de Rahola és lectura obligada si es vol parlar amb certa propietat de tot l’entramat d’islamisme radical que s’ha instaurat al nostre país els darrers deu anys. Rahola en fa un anàlisi acurat, però amb algunes de les seves afirmacions dubto que doni respostes definitives sobre com abordar aquest tema sense caure en els tòpics de sempre.

L’encerta sobradament quan posa de relleu, entre molts d’altres, el masclisme encobert sota premises religioses a través de pràctiques antihumanes a nenes com ara la infibulació -“mutilacions genitals femenines consistents en una clitoridectomia seguida pel tancament de la vagina mitjançant sutura. Només es deixa una petita obertura per a l’emissió d’orina i descàrrega de la sang menstrual”-; pràctiques que són actualment recolzades i justificades pels molts dels líders salafistes que viuen a Catalunya.

Sobre dades de radicalisme Islamista a Catalunya: “Si aquestes són les més acurades, i si els informes sobre els percentatges de radicalitat que parlen d’entre un quinze i un vint-i-cinc per cert de fonamentalistes són certs, a Catalunya tindríem […] el partit d’extrema dreta i d’extrema esquerra, i menys totalitari, no ha tingut tants milers de militants, ni ha representat una amenaça tant seriosa per al sistema de llibertats…”

Tenim un greu problema, l’hem de conèixer i combatre. Però com?

Quan temps negarem el dret a vot a gran part de la comunitat islàmica? Aquest no és també un mecanisme “nostre” d’exclusió?

Subvencionem degudament les mesquites perquè ho deixin de fer els amics de Qatar i Aràbia Saudí, i instaurin els seus imams salafistes? Què en diuen d’això els partits catalans? I els ciutadans? Ens creiem tot això de la pluralitat religiosa?

Prohibim l’ús públic del burka a Catalunya? Servirà perquè les dones àrabs el portin menys? Sortiran més a la via pública? És significatiu aquest enrenou d’acord amb el nombre de dones que el porten a casa nostra?

Permetem al mercat central de Barcelona la venda de productes a carniseries halal -pràctica que incompleix la llei de protecció dels animals-, mentre no es pot fer la matança del porc a Catalunya o no es poden torejar bous amb foc al cap per festes?

Sí Rahola amb el seu llibre vol crear un debat seriós sobre la immigració, i una part de les seves conseqüències, sens dubte que ho està aconseguint. I d’una manera molt seriosa, infinitament millor que personatges com Josep Anglada o Garcia-Albiol. Preguntes complexes que volen respostes també complexes.

LA CANÇÓ: Piano Solos vol. 2, Dustin O’Halloran

Anuncis

Un pensament sobre “Rahola i La República Islàmica d’Espanya, notes a peu de pàgina

  1. He llegit el llibre i com va dir Eduardo Martín Pozuelo a la Vanguardia, que va fer una crítica molt elogiosa, “nadie que lea este libro sale indemne”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s