El publicista de la solitud

La decadència del músic britànic comença el dia en què s’instal•la a la seva gran mansió de L.A. El verd, les noise ovelles, la carretera estreta, el pub ple a les 4 de la tarda: simplement desapareix.

L’entorn en la música, els imputs, són tant rellevants que, quan et passes deu mesos al llarg hivern del Regne Unit, pots arribar a entendre l’atmòsfera InRainbows-Radiohead. O quan la violència africana és tant i tant present al brillant Chuck de Sum 41. Però quan localitzes Perth al llunyà i immens sud-oest australià a Googlemaps – ho entens tot, entens el perquè de l’InnerSpeaker, publicat el 2010.

Kevin Parker no és el líder de Tame Impala. Parker és Tame Impala. Multistrumentista, ho composa i graba tot. Els altres nois – inclòs el simpatiquíssim Jay Watson- l’acompanyen de gira. Parker va aprendre a estimar la música com ho hem fet tots. A través dels vinils vells i tronats dels nostres pares. Com un bon publicista, Parker ha fet d’allò humanament comú -la solitud, o la por a – una marca. Pren una dimensió considerable. There’s a party in my head / and no one is invited. L’aïllament, com la seva música, és cromàtic. I es fa agradable. Encara que Tame Impala no és un easy listen. Com quan agafes per primer com un CD dels Black Sabbath. És allò del “És bo, però no acabo de…” . – Personaly, lot of my favourite music is like completely messed up, diu Watson.

Les quatre perles del disc: la 1, 2, 6 i 7. Jeremy’s Storm apareix com bolet, una instrumental al mig de la més que estudiada confusió. Una atmosfera australiana reconeixible. Com si ho coneguéssim però sense haver-hi estat mai. En cada una dels compassos estripats, i de la bateria quadriculada. Com si ens passegéssim amb xancles per les seves platges. Ja ens ho coneixem. “Perth has something completely different from everywhere else I’ve been. […] It’s far enough away from anywhere such that we don’t really give a shit about anyone else”.

tameimpi-600x450

Article publicat a El Singular Digital.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s