Write it down: “La reina del Blackjack”

Un músic, com un escriptor, ha de tenir com a mínim, dues coses: quelcom a dir i fer-ho de manera diferent. Volia ressenyar aquesta idea a través d’algun altre concert en algun local de mala mort d’Anglaterra. Aquests que aquí a dalt normalment són gratis. Com un concert a l’aire lliure, als 15 graus d’un migdia a Oxford, en un tipus Plaça-de-Sarrià a l’anglesa. I escoltant una estranya versió europea de Vampire Weekend.

Però com més temps passes al país amb la millor indústria musical del continent, més t’adones de la qualitat del sud. I quan dic ‘del sud’ no em refereixo ni al sud d’Europa, ni als músics catalans. Em refereixo a tots aquells nois, del nostre sud, que s’han criat entre escoles de música rurals. Aquelles que amb tants anys i tants pocs recursos, expliquen tant bé les prioritats de les nostres polítiques públiques.

Pausa per Nadal per tornar a casa i trobar-ho tot pràcticament igual. Temps per sortir de festa i arrossegar-te fins a un soterrani de la Serra d’Almos. Arribar i trobar-hi 25 nenes de menys de 18 anys a primera fila. Bon senyal. I a dalt a l’escenari, uns nens ben vestits, uns nois que semblen normals.

Tocar versions és una bona manera d’entrar als escenaris, tenir bolos, perdre la vergonya i aprendre dels més grans. Però no tota la vida és pot viure de la rifeta. Així que tocava escriure alguna cosa, publicar maqueta. – L’endemà del concert-al-soterrani, remenar per YouTube i trobar-te una versió acústica d’un tema propi. Gravat un dia de fred al costat del riu Ebre. Brillen: tenen alguna cosa a dir.

Sis mesos després, i havent debutat a la Sala Zero de Tarragona already, es presenten a Radio Móra d’Ebre amb aquest tema. Que no és cap altre que la versió estudi del Tu amigo el Francés que ja vam escoltar. La del riu Ebre, la del fred i la del barret.

Es tracta d’una introducció rockejada del Welcome to the Jungle – menys pastelera que la original. Un so molt Extremoduro. Una veu molt Fito. Uns rastres de The Black Keys, de blues, totals. Densos. La cançó és molt neta. Té caràcter. Té estructura. Ho té tot. Escoltin el solo.

Quan treguin disc en tindran nou article. Gènero del terreny. So write it down guys: La reina del Blackjack.

la reina del blackjack

Article publicat a El Singular Digital.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s