El granger de la Time Magazine

L’any 2009 la revista Time va escollir un granger de la vall del Somerset al sud oest d’Anglaterra entre una de les 100 persones més influents del món.

La història es remunta a l’any 1970. Un vespre llarg d’estiu, un sol encara alt, eren les 8.30pm. Els Led Zeppelin sortien a l’escenari -llavors encara força ignorats pel públic anglès- i per poc més de 20.000 lliures aquella nit van acabar com a cap de cartell del Bath Festival of Blues and Progressive MusicAquell concert -tant per la crítica com pels mateixos Led Zep- és encara considerat com un dels més importants de la història de la banda: i allí va ser com Immigrant song va esclatar com a debut enmig d’aquells 200.000 assistents. El concert va acabar a les 10:50pm, i després de tres hores de música i 5 bisos, els Led Zep havien guanyat. I probablement, assegut entre la multitud d’aquell Free festival movement es deuria trobar el llavors jove Michael Eavis.

Eavis, tres mesos després i captivat per aquell concert a l’aire lliure de la millor banda de rock de la història, decideix organitzar un festival. Però aquest cop a la seva granja. I així és com des de l’any 1970, i amb el nom de Pilton Pop, Blues & Folk Festival, ell i la seva dona converteixen un festivalet de 1.500 persones i a un pound l’entrada, amb el Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts. Que té lloc cada finals de juny al Regne Unit, i que com aquest any deixa perletes com aquestaamb nens de 15 a 17 fent de The Yardbrids 2.0.

Quan parlem de Glastonbury estem parlant d’un Pyramid Stage amb 250 altaveus, més de 4.000 lavabos distribuïts pels més de 50 escenaris. I amb la xuleria de poder explicar què és esgotar 135.000 entrades en menys d’una hora i 40 minuts, i sense dir qui hi actua. I pagant 200 lliures per barba. I encara que la caritat i el voluntariat siguin una part essencial del festival, sembla que l’esperit hippy dels Free Festivals queda lluny ja, en aquells vespres de l’estiu de 1970.

michaeleavisglastonburyaw120112

*Article publicat a El Singular Digital.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s