El noi que va perdre la virginitat amb la parella del seu pare

L’any 2006 pujava les escales del Sant Jordi, probablement agafada de la mà. Tenia 17 anys i la sensació d’haver-me de fer gran en una sola tarda. Aglomeracions, poc més que una ampolla d’aigua a la mà, i el primer concert -seriós- de la meva vida. Dempeus, a 15 metres de la banda de rock més important de la meva adolescència. I probablement la millor dels últims 20 anys. Una Intro Jam del tarat del Flea, i ja ho teníem. Una caixa i una guitarra en forma de loop. Acabava de començar Can’t Stop. I han hagut de passar gairebé deu anys, per conèixer la biografia més extravagant d’una estrella de rock.

Anthony era fill de Margaret Noble i d’un americà amb ascendència lituana – i mahican. I també anglesa, irlandesa, francesa i holandesa. Va néixer i viure a Michigan fins als 11 anys. Però son pare ja en va tenir prou amb els quatre primers per marxar a Califòrnia a fer de camell. I a les estones lliures, d’actor. I l’Anthony -a diferència de la família, que si que et toca-, va triar d’on era. I el seu lloc era Los Angeles. Una vida tranquil·la pot canviar en una nit – així que es va traslladar a casa de sun pare, John Michael Kiedis, l’Spider.

La feina de l’Spider era tant deplorable com semblava. Però venia droga, literalment, a les millors estrelles de Hollywood. Músics, actors, estrelles porno i directors de cinema. Tots passaven per casa. Des dels Led Zeppelin fins als The Who. I l’Anthony, clar, va començar a consumir marihuana als 11, als 12 ja havia provat la cocaïna, i a la mateixa edat ja havia perdut la virginitat amb una joveníssima novia del seu pare. Anys més tard, i preguntat per les addiccions a l’heroïna que va tenir el seu fill, Spiderexplicava entre llàgrimes. En aquell moment no percebíem el consum de drogues com un perill. Era socialment acceptat. Em sentiria trist de veure’l fent de venedor d’assegurances. No per tot el que ha fet. l’Anthony és el meu heroi.

Scar Tissue és el títol de la seva biografia oficial. És un llibre magnífic. Anècdotes, situacions límit, bon humor, reflexions de gat vell. I amb un anglès molt digerible. I no és fins a la pàgina 40 on l’Anthony cita el primer nom d’un no familiar. Mrs. Vernon, la professora d’anglès. I read all these journals, and I have to say that you have a special gift for writing. You should continue to write. No s’equivocava de massa, la senyoreta Vernon. I mentrestant, em pregunto quants poetes, escriptors, periodistes i succedanis, haurien de pagar un bon dinar als seus professors de literatura de primària i secundària.

Anthony-Kiedis-red-hot-chili-peppers-31202542-500-510

Article publicat a El Singular Digital.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s