La simple virtut del parlar apassionat sobre les coses

Divendres, aquelles tardes on no arriben ni mails ni trucades. Són de llarg, les hores més ben aprofitades de la setmana. I ens permetem fotre una mica de canya. Algun concert per a violí o piano i orquestra, o fins i tot alguna magnífica i llarga pastelada de Rajmáninov. D’aquelles pesades però magnífiques lliçons de llarga i absurda complexitat romàntica. Per a dies, és clar, on la feina no et requereix enllaçar subjectes i predicats. I és en un moment inesperat com aquest que ensopegues amb un àudio diferent. L’Spotify reprodueix una veu de noi, extremadament britànica i és clar, força pijeta. I que -a través de la seva vida de jove consolidat- t’explica la dels millors compositors de la història.

“En aquests audios no parlaré sobre música clàssica, sinó sobre la millor música de tots els temps. Des de Bach fins a Rachmaninov.” I l’apunt és crucial. Tota una declaració d’intensions. Ens parla com si parles als col·legues, explica anècdotes, divertit tot ell, una mica llunàtic -no deu tenir gaires amics. Un d’aquells personatges que al primer dia que et coneixen et parlen de les ex. Però res d’això no li resta carisma. Com que és llest i sap del que parla, es permet dir fuck i shit dos cops per minut.

Tot un descobriment a través d’una playlist que es va afegir molt recentment, fa uns 3 dies. James Rhodes, és un geni perquè parla clar, i s’explica com s’explicaria un jove de 30 anys parlant de dones i festa. Parla de música clàssica com de la millor música de la història. Parla diferent de les millors coses de sempre. Un geni perquè és un gran storyteller, s’agafa a l’anècdota més absurda de Mozart per explicar com es compon la millor, al seu entendre, àrea de la història de l’òpera. I clar, ho havia de googlejar. Vesteix amb samarretes on posa BACH com que porta ARCTIC MONKEYS. I Rhodes no només és un gran comunicador, sinó que a més toca el piano.

Molts exemples trobarem de genis, que no ho són per ser els millors, sinó ser molt bons i a més simpàtics. Si enteneu l’anglès, val la pena passejar-se per aquests regalets que donen les millors casualitats de divendres a la tarda. Enjoy.

musica_122999238_4592564_1706x960

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s