La Universitat del segle XXI

No sé si van estar al cas però a la matinada del passat divendres dia 13 de febrer va tenir lloc a les instal·lacions de Ca l’Aranyó de la UPF –el nou campus de comunicació– un desallotjament per part dels Mossos d’Esquadra a una setantena d’estudiants que s’havien tancat per oposar-se a la posada en marxa de l’EEES, també conegut com Procés Bolonya –amb el benentès que el mateix divendres al migdia havien de venir el President Montilla i el Conseller d’Universitats Josep Huguet a inaugurar les instal·lacions–. Bé, fins aquí res de nou i en primer lloc fer costar que ni jo hi era, ni m’hi hagués tancat, ni m’oposo al Procés de Bolonya (tal i com ho fan els que hi eren allà aquella nit) ni crec que aquestes siguin les millors formes –tant estratègiques com polítiques– per manifestar el rebuig a qualsevol tipus de política; ara bé, una cosa és creure que no és ni el lloc ni el moment i l’altra es fer entrar una quinzena de furgones dels mossos d’Esquadra –i que m’hagi de veure jo criticant indirectament la meva policia (!)– a una universitat pública l’any 2009. I tot això, és clar, amb el consentiment del Rector de la Universitat.

Per altra banda, i encara que no seria ni necessari, dir que la concentració s’havia d’acabar l’endemà mateix després de la visita de les autoritats al campus. En fi, que no sé què en pensaran vostès, però no crec que aquesta hagi de ser una bona imatge per cap Universitat a ple segle XXI:

mossos_1

LA CANÇÓ: I Dont think I love you, de Hoobastank.

4 pensaments sobre “La Universitat del segle XXI

  1. Vaya sorpresa que apoyes el EEES! La verdad es deberíamos movilizarnos más para vigilar el proceso, garantizar que algunas de sus ventajas (como la mayor movilidad entre unis a nivel europeo) sean para todos (garantizar el aprendizaje de idiomas y tal…). Aun así, yo tampoco creo que esta sea la mejor manera de conseguirlo.

  2. Suposo que com sempre parles havent llegit. Però si el que defenses és aquesta universitat que les elits han dissenyat, que fa necessària l’especialització i ella mateixa esdevé un segon Batxillerat generalista, amiga meva, no et diferencies gens ni mica de la colla de cafres que ens fan -a la majoria- la vida impossible si no és arrossegant-nos. No et veia tan ultra…, tan classista…
    De liberals n’hi ha de moltes menes, aquesta és de les pitjors…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s